Inloggen

Joekskepel Beejein veur de Gein is opgericht in 1992. Rik Thijssen kwam destijds met het idee om een gezellige muzikale club te beginnen en vroeg zo links en rechts wat muzikanten, die al in andere joekskapellen of bij de Harmonie hadden gespeeld, om ook lid te worden. Daarnaast waren er verschillende mensen die heel graag muziek wilden leren maken en zich ook aansloten. Deze mensen hebben heel lang heel hard geoefend om ook zo snel mogelijk mee te kunnen doen. De naam “Beejein veur de Gein” werd bedacht door toenmalig lid Jan van Gennip (†).

Joekskepel Beejein veur de Gein laat zich in Belfeld voornamelijk horen tijdens de carnavalsdagen, maar is ook regelmatig op diverse andere (dorps-)feesten en partijen te vinden. Naast onze diverse optredens in (en in de omgeving van) Belfeld, brengen we ook elk jaar met veel enthousiasme een muzikaal bezoek aan onze oosterburen. Hier laten wij op de wijnfeesten heel wat “Schlagers” horen. Kortom, Joekskepel Beejein veur de Gein is een muzikale, maar vooral ook hele gezellige club, met een afwisselend repertoire! Om steeds maar weer een beetje beter te worden, vindt elke maandagavond in Hotel-Café Juliana onze repetitie plaats, die telkens wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.

In 2014 heeft Joekskepel Beejein veur de Gein haar 22 jarig jubileum mogen vieren. Dit is uitbundig gedaan met een zelf georganiseerd “Kepelletreffe”. Foto’s van deze avond zijn terug te vinden in ons fotoalbum.
Daarnaast is er voor de leden een extra tintje gegeven aan de jaarlijkse familiedag, waar wij een toffe dag hebben beleefd, die vroeg is begonnen en laat is geëindigd.